TANDARTSPRAKTIJK KLEINPOLDER

Praktijk voor Algemene Tandheelkunde en Mondhygiëne

NIEUWS


Terug naar overzicht

20-02-2023

Tandartspraktijk Kleinpolder bezoekt CBS Het Podium

In het kader van het thema “ziek” bezocht Tandartspraktijk Kleinpolder op vrijdag 17 februari de kleuterklassen van CBS Het Podium. Op deze dag gaven zij alle kinderen een gastles over mondverzorging. Aanleiding voor de samenwerking tussen Tandartspraktijk Kleinpolder en het Podium is de verslechterde situatie van de kindergebitten in onze regio. Ons gezamenlijk doel is een gezonde mond voor alle kinderen in Overschie!

De enorme gezondheidswinst die de mondzorgprofessionals gezamenlijk in de afgelopen eeuw hebben bereikt lijkt tot stilstand te zijn gekomen. Cariës is bij veel kinderen nog altijd aanwezig, terwijl dit vaak te voorkomen is. Dit geldt met name voor kinderen die de mondzorgprofessional niet tijdig kunnen bereiken.

Doel van de samenwerking is door middel van gastlessen en het lesproject een gezonde mond te bevorderen door het terugdringen van gaatjes en tanderosie. Ook proberen we het bezoeken van de tandarts te stimuleren. Het blijkt dat veel kinderen nog nooit bij de tandarts zijn geweest terwijl dit, over het algemeen, helemaal gratis is tot 18 jaar! We hopen bij de kinderen bewustwording te creëren van de eigen invloed op de (mond)gezondheid. Kinderen die vanaf jonge leeftijd leren om hun mond goed te verzorgen, blijken ook vaardiger in preventie en zelfzorg op volwassen leeftijd.

 CBS Het Podium


Terug naar overzicht



E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram