TANDARTSPRAKTIJK KLEINPOLDER

Praktijk voor Algemene Tandheelkunde en Mondhygiëne

Kunstgebit


Kies voor een stralend gebit

Het gebit vormt een belangrijk onderdeel van uw uitstraling. Een kunstgebit kan daarom gezien worden als een grote verandering in het aanzicht van een persoon. In samenwerking met de technieker zullen wij een gebitsprothese ontwikkelen waarbij uw wensen en de natuurlijke uitstraling centraal staan.

Behandelplan

Om er zeker van te zijn dat uw kunstgebit perfect in uw mond past, hebben wij een uitgebreid en secuur behandelplan opgesteld.

Eerste afspraak: afdruk maken

Bij de eerste afspraak zal er met alginaat (een soort vloeibaar rubber) een afdruk van uw gebit gemaakt worden. Op basis van deze afdruk stellen we in het tandtechnisch laboratorium een gipslepel samen, die we voor de precisie-afdruk nodig hebben.

Tweede afspraak: ontwerp prothese

Bij de tweede afspraak wordt er met behulp van de gipslepel een individuele afdruk gemaakt. Zo kunnen wij uitsluiten dat de randen en begrenzingen van het kunstgebit later problemen zullen opleveren. De gipslepel wordt voorzien van een laagje harde was, die de spierhechting aangeeft. Met een licht vloeibaar afdrukmateriaal van siliconen maken we vervolgens de definitieve afdruk. Daarbij worden de meest gebruikte mondbewegingen geïmiteerd, zodat we precies weten welk ontwerp uw prothese moet krijgen.

Derde afspraak: beetbepaling

De derde afspraak draait om de beetbepaling. Met behulp van de nieuwe gipsmodellen maken wij beetplaten, die worden voorzien van waswallen. Daarmee registeren wij de verhoudingen tussen uw onder- en bovenkaak en kunnen wij tevens bepalen waar uw en tanden en kiezen uiteindelijk komen te staan. Ook kunnen we bij deze afspraak met u bespreken welke vorm en kleur de tanden in het kunstgebit krijgen.

Vierde en vijfde afspraak: pasprothese en definitieve prothese

Het kunstgebit is bij de vierde afspraak bijna klaar. Met een pasprothese kijken we tijdens deze afspraak of het kunstgebit goed past en helemaal naar wens is. Als u tevreden bent met het resultaat maakt de tandtechnicus uw nieuwe kunstgebit met behulp van kunststof af. Bij de vijfde afspraak krijgt u uw definitieve prothese mee naar huis

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Er zijn zorgverzekeraars die de kosten van uw kunstgebit geheel vergoeden. Per vijf jaar heeft u recht op 75 procent vergoeding vanuit de basisverzekering. Het trekken van tanden en kiezen wordt echter niet altijd vergoed. Voor meer informatie kunt u het best contact opnemen met uw zorgverzekeraar.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram